Parcours Five4Five

Fiets parcours

Parcours

De start is boven op Bergenhuizen op de Y-splitsing van Molenweg en Visweg. We rijden de Molenweg, richting Banholt, die na een paar honderd meter al meteen de eerste beklimming (7%) voor ons in petto heeft. Dan rijden we Banholt in, rechts, links langs kerk en kroeg. Rechtdoor richting Bruisterbosch/Honthem. Halverwege linksaf door de velden met prachtige vergezichten naar Herkenrade en Sint Geertruid. Over de Julianaweg (oppassen drukke weg) tot aan de kruising met de Bukel. We rijden de Bukel af (!) en na een paar honderd meter Moerslag omhoog (6%). Een aardige opwarmer voor wat er nu komen gaat. Boven aan links en langs de Hoeve Libeek de Rondelenstraat (8%) omhoog tot in Mheer. Rechts de Duivenstraat in en vervolgens weer naar rechts de Dorpstraat omlaag (!). Pas op, onder in Mheer gaat het meteen weer naar rechts de Stallestraat in en omhoog (7%) door de schitterende natuur. Boven aan de Stallestraat rijden we naar links richting de kop van het Mheerelindje. We rijden het Mheerelindje omlaag. Wellicht een opluchting voor menig Five4Five deelnemer. Maar… dan komt het. Onderaan de Wesch slaan we weer links naar… Bergenhuizen. 11% omhoog! En zo komen we na ongeveer 14 km weer bij onze start/finishlocatie voor een tweede, derde, vierde of vijfde rondje. Na vijf rondjes heb je ca. 1000 hoogtemeters overwonnen

Wandelroutes

Keuze uit twee wandelroutes

Bij de blauwe lus lopen we vanuit het paviljoen (de traditionele start/finish locatie van Five4Five) links door Bergenhuizen heen. Dan volgt er na een paar honderd meter naar rechts een mooi stuk door het bos, richting Bovenstraat/Onderschey. Dit stukje is voor kinderwagens moeilijk toegankelijk (omlopen over de openbare weg – ca. 750 meter – is mogelijk). We komen uit bij de boomgaard (met ijs!) A g’n Boomsjoeel. Na een paar honderd meter over de Bovenstraat (richting Noorbeek) gaat het links af tussen de velden door over de Bessemerweg. Boven aan naar rechts en op de Y-kruising naar links. De weg Vroelen leidt ons nu richting de grens tussen Nederland en Belgié. Vlakbij ijssalon ’t Bakhuis lopen we rechts over de Kattenroth en na een paar honderd meter naar rechts weer over de Vroelen en de Klein Heugdenweg naar Noorbeek. We komen uit op d’r Pley en lopen naar rechts en dan naar links via bos en velden omhoog naar Bergenhuizen. Halverwege kruisen we de fietsers en kun je genieten van hun harde werk. Boven aan gekomen kunnen we uit rusten in het paviljoen. Of….

De paarse lus brengt de wandelaars vanuit het paviljoen rechts over een veldweg naar de Papenweg die we helemaal aflopen tot in Mheer. We lopen onderin Mheer de Dorpstraat omhoog en meteen rechts na café Quanten (!) lopen we weer het bos in. Een prachtige langgerekte weg door bos en velden brengt ons uiteindelijk in het gehucht Terhorst. We lopen door Terhorst en slaan halverwege het dorp weer rechts af bos en veldweg in. Na een dikke kilometer komen we uit op de Y-splitsing met de Voerenstraat. We lopen de Voerenstraat bijna helemaal af tot vlak voor de Molenweg waar we de fietsers weer kunnen zien langskomen. We slaan voor de kruising links af de wei in en komen zo uiteindelijk weer uit bij het paviljoen aan de start-/finishlocatie. Niet alleen wacht u hier een heerlijke versnapering maar ook onze mooie herinneringspin.

Let op! We lopen over verharde en onverharde wegen en paden, omhoog en omlaag. Dus zorg voor goed schoeisel en gemakkelijke kleding. Met wat hulp van ouders en/of een buggy zijn beide lussen ook voor kinderen te doen.