Robert Gesink staat AGR-shirt af in strijd tegen kanker

15-04-2021 | 09:01

Via de app Strava vroeg Mom aan Jumbo Visma-renner Gesink 'of hij al plannen had met het wedstrijdshirt na de Amstel'. De wielrenner bleek vervolgens snel genegen zijn outfit te laten veilen in de strijd tegen kanker.

Bloedkanker
"Ik zou het dolgraag willen veilen voor baanbrekend onderzoek in het Maastricht UMC+", lichtte Mom toe. "Ik heb zelf al vijf jaar bloedkanker. Dankzij onder andere dit soort onderzoek fiets ik nog iedere dag." De reactie van Gesink liet niet lang op zich wachten. "Prima! Goed doel! Kom maar langs. Heel veel beterschap!", aldus de routinier.

'Schitterend'
Mom is dolenthousiast over de betrokkenheid van Gesink, zo vertelt hij aan Wielerflits. "Ik ben helemaal verrast met alle aandacht die mijn spontane vraag aan Gesink brengt. Al jaren volg ik hem en heb enorm veel bewondering voor zijn doorzettingsvermogen, want hij heeft in zijn loopbaan ook al de nodige tegenslagen gekend. Dat hij meteen reageerde op mijn vraag, vind ik schitterend."

Crowdfunding
Met die 'aandacht' doelt Mom ook op het feit dat zijn crowdfundingsactie een vlucht heeft genomen sinds de reactie van Gesink. Veel fietsers begonnen immers geld te doneren: er staat nu bijna 6000 euro op de teller voor onderzoek naar de Killer Kankercel.

Baanbrekend
"Iedere dag dank ik de jaren dat er al onderzoek naar kanker wordt gedaan", zegt Mom, die in 2016 gediagnosticeerd werd met kanker. "Om maar een voorbeeld te noemen, de immunotherapie die ik nu krijg was in 2016 nog niet beschikbaar voor mijn vorm van kanker. Gelukkig nu wel! Allemaal door baanbrekend onderzoek dat o.a. wordt gedaan in het UMC+ te Maastricht en Limburgse Partner ziekenhuizen."

Mom wijst op het belang van onderzoek. "Het winnen van tijd geeft kankerpatiënten mogelijkheden voor de toekomst. Mede hierdoor kunnen wij blijven genieten van het leven en mooie herinneringen maken. Mijn levensmotto is de laatste jaren: #zolangdewielendraaien."

Dit artikel werd door Sem Caelen gepubliceerd op 1Limburg op 14 april 2021.