Wandelroutes


Keuze uit twee wandelroutes


Als organisatie hebben we er dit jaar weer voor gekozen om twee lussen van ieder circa 7,5 kilometer voor de wandelaars en runners (trial) uit te zetten. Beide lussen keren terug bij het startpunt Bergenhuizen, waardoor de beide lussen aan elkaar verbonden zijn. Beide lussen bevatten onderweg controleposten. Lus 1 is de blauwe lus en lus 2 is de paarse lus. Let goed op de kleur van de bordjes. Onderweg wordt het startnummer afgestempeld op de verschillende stempelposten. Ook zijn de routes zodanig bedacht dat er onderweg voldoende mogelijkheden zijn om de rusten bij diverse horecagelegenheden (incl. sanitaire voorzieningen).

Bij de blauwe lus lopen we vanuit het paviljoen links door Bergenhuizen heen. Dan volgt er na een paar honderd meter naar rechts een mooi stuk door het bos, richting Bovenstraat/Onderschey. Dit stukje is voor kinderwagens moeilijk toegankelijk (omlopen over de openbare weg – ca. 750 meter – is mogelijk). We komen uit bij de boomgaard (met ijs!) A g’n Boomsjoeel. Na een paar honderd meter over de Bovenstraat (richting Noorbeek) gaat het links af tussen de velden door over de Bessemerweg. Boven aan naar rechts en op de Y-kruising naar links. De weg Vroelen leidt ons nu richting de grens tussen Nederland en Belgié. Vlakbij ijssalon ’t Bakhuis lopen we rechts over de Kattenroth en na een paar honderd meter naar rechts weer over de Vroelen en de Klein Heugdenweg naar Noorbeek. We komen uit op d’r Pley en lopen naar rechts en dan naar links via bos en velden omhoog naar Bergenhuizen. Halverwege kruisen we de fietsers en kun je genieten van hun harde werk. Boven aan gekomen kunnen we uit rusten in het paviljoen. Of….

De paarse lus brengt de wandelaars vanuit het paviljoen rechts over een veldweg naar de Papenweg die we helemaal aflopen tot in Mheer. We lopen onderin Mheer de Dorpstraat omhoog en meteen rechts na café Quanten (!) lopen we weer het bos in. Een prachtige langgerekte weg door bos en velden brengt ons uiteindelijk in het gehucht Terhorst. We lopen door Terhorst en slaan halverwege het dorp weer rechts af bos en veldweg in. Na een dikke kilometer komen we uit op de Y-splitsing met de Voerenstraat. We lopen de Voerenstraat bijna helemaal af tot vlak voor de Molenweg waar we de fietsers weer kunnen zien langskomen. We slaan voor de kruising links af de wei in en komen zo uiteindelijk weer uit bij het paviljoen aan de start-/finishlocatie. Niet alleen wacht u hier een heerlijke versnapering maar ook onze mooie herinneringspin.

Let op! We lopen over verharde en onverharde wegen en paden, omhoog en omlaag. Dus zorg voor goed schoeisel en gemakkelijke kleding. Met wat hulp van ouders en/of een buggy zijn beide lussen ook voor kinderen te doen. Onderweg is er genoeg vertier.

Schrijf je in!

Route 1

 

Route 2