Wat is Five4Five?


Five4Five is hét wandel-, fiets- en trial-run evenement in Limburg waarvan de opbrengst ten goede komt aan veelbelovend medisch-wetenschappelijk onderzoek naar kanker in het Maastricht UMC+ en Limburgse partnerziekenhuizen.

Helaas kan vanwege de voortdurende coronacrisis het evenement ook in 2021 geen doorgang vinden. Je kunt dit jaar wél meedoen aan '100.000 kilometer voor kankeronderzoek in Limburg'! Zo geef je écht waarde aan je sport kilometers in juni 2021!

Inschrijven voor '100.000 kilometer voor kankeronderzoek in Limburg'

Oorsprong van Five4Five
Five4Five is hét sportieve evenement van Limburg dat voor het eerst in 2014 werd georganiseerd en waarvan de opbrengst ten goede komt aan Kankeronderzoekfonds Limburg.

Five4Five combineert fietsen en/of rennen en/of wandelen en is voor iedereen toegankelijk zijn. Tijdens Five4Five ga je je eigen sportieve uitdaging aan!

Het getal ‘5’
Het doel van het evenement is om al fietsend 5 Limburgse ‘bergen’ te overwinnen. Het parcours leg je 5 keer af en zo verzamel je 5 stempels. Hardlopers en wandelaars passeren 5 stempelposten en verdienen zo ook 5 stempels. 

Fietsen
Het 5-sterrenlandschap van de gemeente Eijsden-Margraten heeft nogal wat pittige hellingen. Vijf van deze "bergen", met een gemiddeld stijgingspercentage van 7 tot 8%, zijn met elkaar verbonden in een prachtig parcours van bijna 14 km. Verover je deze hellingen 5x? Dan heb je een echte col uit de Alpen of Pyreneeën. Een uitdaging voor elke fietser!

Wandelen
Het wandelpad van Five4Five bestaat uit twee "lussen" die beide ongeveer 7,5 kilometer lang zijn. Beide wandelroutes leiden u langs fantastische uitzichten, vakwerkboerderijen en alle andere natuurlijke schoonheid waar dit gebied bekend om staat. Onderweg zijn er plekken waar aan de kinderen is gedacht.

Trail run
Nieuw dit jaar is de trailrun. Het parcours van ongeveer 10 kilometer leidt je over smalle bospaadjes en onverharde wegen door het geweldige 5-sterrenlandschap van Zuid-Limburg.